Followers

Monday, 12 December 2011

Ape erti Kawan sebenarnya ??!

Hye friend's , asalamualaikum , 
aku sje nk share2 kt korg sume pasal Apa Erti Kawan ?

1)      Kawan tue bkn mcm maen FUTSAL. Mula-mula kejar dah dapat sepak.
2)      Kawan tue bkn mcm maen SKATE , mula-mula gosok lepas tue pijak.
3)      Kawan tue bkn mcm maen RAGBI, mula-mula tangkap dah dapat tendang.
4)      Kawan tue bknnya mcm PAMPERS dah dapat buang. Eh ! mcm sama je gan bercinta kan , huhu
5)      Kawan tue bkn mcm BARANG KEMAS , waktu baru beli pakai dah sengkek gadai .
6)      Kawan tue bkn mcm PELANGI , hari cerah tk de bile dah hujan gerimis baru muncul.
7)      Kawan tue bkn mcm KERETA , asal rosak sket2 nk jual , pastu ambil kereta baru .
8)      Kawan tue bkn mcm CHIPSMORE kejap ade kejap tk ad.
9)      Kawan bkn mcm BANK , bila dah tk ade duit pgi kat sana ambil
10)   Lagi Kawan tue mcm ape ye ????
Haaa …. Kawan tue mcm awookk la .. bila aku sent  msg , awook akan bace msg aku dgn teliti smpai habis. Walaupun tanggapan org tentang kawan bagi aku , kawan tue penting . Seorang kawan tk kn biarkan kawan dye menangis ke , sedih ke , berduka ke and sebagainya. Kawan yg sejati adalah seorang kawan yg dpt diajak duduk  and berbincang tntang pelbagai perkara . Yang penting sekali , seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpd kawan-kawannya.  So awook2 sume jgn la abaikan kawan2 yg selalu tlg kite , dye lah kawan di dunia andd akhirat Insyaallah aminn ...




get this